Stiu ca multa lume prefera filmele,jocurile,tv-ul…si multi tin cartile sa adune praf pe un raft sau o noptiera,noi ne propunem sa schimbam asta! Poate nu ai gasit inca o carte potrivita pentru tine,sau o poveste suficient de interesanta si atractiva.Vrem sa-ti sugeram mereu cate ceva,pana te convingem sa-ti ocupi timpul liber cu o lectura placuta si relaxanta.

Advertisements

2 thoughts on “Despre noi

  1. Cinematograful este o artă extraodinară, de mare expresivitate și nu cred că e drept a o pune la index, în opoziție cu cartea. Filmul de artă (cinema as poetry) este o altfel de carte… Vedeți Tarkovski, Bunuel, Bergman, Fellini, Abuladze, Kurosawa, Eisenstein, Lang și veți observa că enumerarea “filme, jocuri, tv” e nedreaptă, Dacă vă referiți însă la conservele blockbusterelor de astăzi, cu multe efecte, fără expresivitate, fără poezie și joc secund, da, aveți dreptate. Altfel, filmul și cartea sunt expresii distincte ale artei, fiecare cu vârfurile ei. Maculatură există și de o parte și de alta.

    Liked by 1 person

    1. Nu pot decat sa aprob partea cu “cinematograful este o arta extraordinara” deoarece de mic copil am avut o afinitate pentru aceasta arta(fiind genul de copil care mergeam singur la film. intr-o sala de cinema goala, pentru a urmari filme precum dreamers,fight club,what dreams may come sau la vita e bella),si pentru o lunga perioada de timp am dorit sa urmez studiile de regie/film…dar trebuie sa si punctez ca de cele mai mute ori filmele cu adevarat reusite si care sunt pline de expresivitate sau au mesaje profunde au la baza scenariului o carte. Enumerarea respectiva a fost facuta in special pentru acele persoane care prefera sa vada filmul, ca este mai scurt, decat sa citeasca opera,si nu am dorit nici o clipa sa denigrez filmele bune care merita considerate arta. Si da ambele sunt expresii distincte ale artei,impreuna cu muzica si uneori toate impreuna pot creea ceva impresionant.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s