alchimistul_1_fullsize

Continuăm seria review-urilor lui Paulo Coelho cu probabil cea mai renumită operă a sa, ALCHIMISTUL. 

După cum menționasem și în ultima postare, Coelho este adeptul aceluiași stil, ceea ce poate deveni plictisitor. Toate cărțile sale sunt construite după un singur tipar, deși poate fi unul motivant pentru anumite persoane, pe mine m-au facut să-mi pierd interesul.

Alchimistul nu se dezice de la aceasă matriță care a fost și este una de succes pentru autor. Pentru mine, de fiecare dată când îmi amintesc de o carte marca Coelho, parcă retrăiesc perioada când scriam comentarii la Română despre Harap Alb și al său drum de inițiere, plin de personaje enigmatice, bune și rele, pline de pilde din care poți învața câte ceva. Cam despre asta este și acest roman, este povestea unui păstor andaluz pe nume Santiago care îşi părăseşte casa din Spania, aventurându-se în deşertul egiptean pentru a găsi o comoară îngropată în Piramide. Nimeni nu ştie care este comoara sau dacă Santiago va avea puterea să depăşească obstacolele întâlnite în drumul prin deşert. Dar ceea ce începe ca o călătorie în căutarea unor bunuri lumeşti se transformă treptat în descoperirea comorii ascunse înlăuntrul său.

Cartea aceasta și în general operele brazilianului, le recomand persoanelor care caută citate motivaționale sau se află într-un impas cu viața lor și au nevoie de optimism și încurajare pentru a se lua la trântă cu viața.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s