un-an-bun-1-produs_imagine

Am citit aceasta carte cu ceva vreme in urma dar recent am vizionat si filmul cu acelasi nume regizat de Rdiley Scott care-l are in rol principal pe Russell Crowe. Ca in mai toate situatiile de acest gen, cele 2 povesti difera putin dar esenta si povestea este redata la fel de bine in ambele, fiind genul de carte/film care reuseste sa te relaxeze si sa-ti dea o stare de bine.

Russell_Crowe_in_A_Good_Year_Wallpaper_9_800

Romanul prezinta aventura lui Max Skinner, un broker londonez, care primeste o notificare despre decesul unchiului sau din Provence, Franta in urma careia mosteneste un mic “Château” si un teren viticol. Plin de speranta, Max paraseste Londra, alegand deliciile vietii la tara. Promisiunea unui trai de huzur este insa repede tulburata. Cand se parea ca lucrurile merg din ce in ce mai prost, Max descopera niste sticle cu un vin excelent si de aici incepe… la vie en rose.

Povestea este una destul de simpla dar cu multe aventuri si patanii amuzante care fac deliciul acestei carti. Nu vreau sa dau prea multe detalii despre carte sau film, deoarece doresc sa va las pe voi sa va bucurati de aceasta, totusi mentionez ca avem o poveste clasica, avem iubire, avem glume bune, avem una din cele mai frumoase zone din Franta, mult vin si o epopee a schimbarii stilului de viata.

Romanul lui Peter Mayle ne imbata cu delicii lingvistice demne de a fi degustate de orice cititor rafinat. Va recomand atat cartea cat si filmul sa le savurati in aer liber in timp ce sorbiti dintr-un pahar cu vin racoritor care sa va duca mai aproape de Provence si atmosfera de vis din roman.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s