main 

Obisnuiesc sa citesc carti din categoria beletristica, dar pot spune ca aceasta carte m-a atras fara sa vreau in cealalta zona a lecturii.

Mereu am fost fascinat sa aflu cat mai multe despre cum au aparut multe din societatile asa numite “secrete”, printre care religiile, sau majoritatea dintre ele, clanurile mafiote dar si societati precum Illuminati, despre care se stie cat de influenta este si ca toti marii lideri ai lumii au facut parte din ea.

Asadar mi-am inceput lectura despre aceasta parte a istoriei, si credeti-ma am ramas foarte uimit de unele lucruri, in special cand am citit capitolul despre Scientologie, o religie aparuta prin 1952, inventata de L. Ron Hubbard, un scriitor axat pe povestiri SF. Interesant la aceasta religie este felul in care creatorul ei punea problema, el spunea in felul urmator, ca sa faci parte din aceasta religie trebuie sa fi Iluminat, cu o inteligenta mult superioara sau ( si aici vine partea interesanta) sa ai foarte multi bani si sa-ti cumperi locul. Si ghiciti ce? A functionat! aceasta religie avand peste 1 milion de practicanti printre care nume celebre precum John Travolta, Tom Cruise si chiar si Madona. Dar sa nu ne lasam dusi de val, cartea asta ofera mai mult de atat, asadar daca vreodata a-ti avut curiozitatea despre istoriile francmasoneriei, iluminatiilor, Opus Dei, organizatii criminale (din Italia, America, China sau Japonia), Rozacrucismul, despre Maria Magdalena, Ku Klux Klan, celebra biserica Scientologică  si multe altele, eu zic ca merita sa va lamuriti curiozitatile cu aceasta carte.

PREZENTARE

Oamenii au fost dintotdeauna fascinati de conspiratii. De-a lungul timpului, persoane influente, cu preocupari si interese comune, s-au grupat in ordine si societati, incercand sa conduca lumea din umbra sau sa protejeze anumite cunostinte destinate doar initiatilor. Multi sunt convinsi ca aceste organizatii inca exista.

Opus Dei, Clubul Bilderberg, Biserica Scientologica, Iluminatii, cavalerii templieri, Ku Klux Klan, Cosa Nostra, francmasonii… sunt doar cateva dintre numele invaluite in mister, asociate cu puterea oculta.

Din Spania medievala in Los Angelesul modern, Istoria societatilor secrete ne introduce in culisele unora dintre cele mai enigmatice credinte si institutii, dezvaluindu-ne, dincolo de speculatii, scopurile reale (uneori, extrem de ingrijoratoare) si impactul enorm al organizatiilor secrete asupra istoriei omenirii.

Surprinzator am dat peste o carte scrisa de un autor foarte bine documentat si desi sunt multe articole care au titluri de acest gen, sau promit sa elucideze anumite mistere, aceasta carte reuseste sa-ti faca o idee clara despre Istoria societatilor secrete.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s