digital-reader-books-e-waste-560x314

Avand in vedere ca pe noptiera mea se gaseste o carte deschisa si neterminata, am hotarat totusi sa fac o postare cu un scurt top al celor mai citite carti din toate timpurile.

*am decis sa elimin cartile precum Biblie,Coran,Noul testament si alte carti religioase .

Locul 10: Codul lui DaVinci – Dan Brown

Codul lui Da Vinci

O carte extrem de controversata care a starnit multe speculatii pentru abordarea pe care o are asupra legendei Sfantului Graal si asupra rolului pe care Maria Magdalena l-a avut în istoria crestinatatii. Cartea s-a vandut în peste 80 de milioane de exemplare in intreaga lume si a fost chiar si cauza unor procese intentate lui Dan Brown dupa publicarea cartii.

Locul 9: Cronicile din Narnia – Leul, vrajitoarea si dulapul – C.S.Lewis

Cronicile din NarniaCea mai cunoscuta carte din seria Cronicile din Narnia s-a vandut in peste 85 de milioane de exemplare in intreaga lume si a fost tradusa in 47 de limbi diferite.

Romanul are ca subiect aventurile unor frati si surori care, fiind evacuați din Londra în 1940 în timpul celui de-al doilea razboi mondial, sunt trimisi sa locuiasca la un profesor de la tara in casa caruia descopera un dulap care este de fapt o poarta catre un taram magic numit Narnia plin de creaturi ciudate si aventuri neașteptate.

Locul 8: Zece negri mititei – Agatha Christie

10 Negri mititeiConsiderata cea mai bine vanduta carte de mister si suspans din toate timpurile, cu peste 100 de milioane de exemplare vandute pana acum, romanul a suferit o schimbare de nume, în Zece Indieni Mititei, termenul de negri fiind considerat rasist și peiorativ.

De-a lungul timpului acțiunea romanului a fost transpusă în numeroase filme si piese de teatru.

Locul 7: Visul din Camera Rosie – Cao Xueqin

Visul din camera rosieConsiderat o capodopera a literaturii chineze si vandut in peste 100 de milioane de exemplare, romanul lui Xueqin a fost scris in timpul dinastiei Qing si este considerat semi-autobiografic, descriind ascensiunea si decaderea familiei lui Cao Xueqin si implicit a dinastiei Qing.

Locul 6: Hobbitul – J.R.R. Tolkien

Este de admirat modul în care Tolkien a creat cu lux de amanunte o lume fantastica si plina de viata , Pamantul de Mijloc, loc in care se desfasoara acțiunea din Hobbitul și Stapanul Inelelor.

Hobbitul s-a vandut în peste 100 de milioane de exemplare si precede trilogia Stăpânul Inelelor, spunand povestea lui Bilbo Baggins si cum ajunge să intre el în posesia inelului fermecat.

Locul 5: Cele 50 de umbre a lui Grey – E. L. James

50ShadesofGreyCoverArt

Controversata serie erotica a strans aproximativ 150 de milioane de exemplare devenind un hit mondial pe platformele digitale, marcand o noua era a “cartilor”.

Locul 4: Trilogia Stapanul Inelelor – J.R.R. Tolkien

Faimoasa trilogie s-a vandut în peste 150 de milioane de exemplare si este considerata o adevarata capodopera a genului fantasy. Trilogia luata în ansamblu este a 5-a cea mai bine vanduta opera literara a tuturor timpurilor si a stat la baza filmelor omonime, castigatoare a numeroase premii Oscar.

Trilogia stapanul inelelor

Locul 3: Micul Print –  Antoine de Saint-Exupéry

Considerata cea mai buna carte a secolului 20 în literatura franceza, Cartea s-a vandut in peste 200 de milioane de exemplare si a fost tradusa in peste 250 de limbi și dialecte.

Desi este o carte considerată a fi adresata copiilor, are unele mesaje foarte profunde legate de natura umană și de cursul vietii.

Locul 2: Poveste despre doua orase – Charles Dickens

A tale of 2 citiesOpera reprezentativa pentru Dickens si probabil romanul de fictiune cel mai bine vandut, în peste 200 de milioane de exemplare.

Romanul prezintă povestile mai multor personaje care traiesc in timpul revolutiei franceze în Paris și Londra și situatiile prin care trec, cu impact profund asupra personalitatii lor.

Locul 1: Seria Harry Potter – J. K. Rowling

harrypotterEbks1

J.K. Rowling a reusit magia suprema, a creat din nimic un mic vrajitor care a cucerit o lume intreaga cu aventurile sale. Cu peste 400 de milioane de exemplare vandute in lume, brandul Harry Potter a adunat profituri de aproximativ 15 bilioane $, fiind cea mai citita carte din toate timpurile dupa BIBLIE.

Advertisements

3 thoughts on “Top 10 cele mai citite carti din toate timpurile

    1. Consider ca a ajutat mult promovarea masiva de care a avut parte, si faptul ca e erotic, si accesibil tuturor categoriilor de varsta..am fost destul de ghinionist sa vad si filmul intr-o sala full de cinema, unde media de varsta a persoanelor era putin sub 19 ani..( asemanator cu cazul twilight, dupa parere mea)..cand ai in lumea asta asemenea carti sa te limitezi la ceva atat de banal si comercial ca si 50 shades of grey,e mare pacat..

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s