despre-dragoste-si-alti-demoni_1_fullsize

Astazi scriu despre prima mea intalnire cu Gabriel Garcia Marquez , despre care auzisem deja de multa vreme dar nu am avut placerea de a-mi lamuri curiozitatea. Din pacate, cred ca nu am facut cea mai inspirata alegere atunci cand am ales aceasta carte pentru asta. Dar totusi,desi Despre dragoste si alti demoni nu este o carte care sa impresioneze, fiind mai mult o poveste inconjurata de mister, lasand chiar o usoara impresie de basm cu mici urme de fantastic, povestea lasa impresia ca nu este dezvoltata si exploatata la adevarata capacitate, astfel incat nu este aprofundata prea bine nici tema dragostei, nici cea a demonilor (acestia din urma, pot fi si doar o consecinta a turbarii). Asadar carticica aceasta, vine intr-un ambalaj destul de dragut, este genul de carte scurta care mi se pare optima sa o iei cu tine intr-o vacanta de relaxare.

PREZENTARE

In 1942, intr-o manastire din America Latina sunt scoase la lumina ramasitele lumesti ale unei adolescente, Sierva Maria de Todos Los Angeles. Splendida ei podoaba capilara masoara douazeci si doi de metri lungime… Sa fie oare aceasta descoperire fructul imaginatiei inflacarate a autorului? Reala sau fictiva, ea reprezinta punctul de plecare al unei inedite povesti de dragoste, desfasurate pe fundalul pitoresc si decadent al Cartagenei, la mijlocul secolului al XVIII-lea. Sierva Maria este muscata in copilarie de un caine. Banuind-o de turbare sau ca ar fi posedata de diavol, Inchizitia o trimite la o manastire, unde, alaturi de exorcistul ei, Don Cayetano Delaura, traieste o pasiune nebuna, distructiva si, prin urmare, blestemata… Prin aceasta capodopera situata la cumpana dintre istorie si legenda, misticism si erotism, Gabriel Garcia Marquez depaseste granitele realismului magic. Poezia si maiestria stilului sau transforma aici scena magicianului aventurier intr-un minunat iconostas baroc.

Gabriel Garcia Marquez reuseste sa raspunda cu stil intrebarii referitoare la care parte din om este mai demonica: trupul sau sufletul? motiv pentru care aceasta carte merita atentia dumneavostra!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s