moartesubita.jpg

Daca tot sunt alegerile,am ales sa prezint azi o carte mai in tema,Moarte subita,de J.K. Rowling, autoarea best sellerului Harry Potter.

Era de asteptat ca acest nou proiect al faimoasei scriitoare sa devina un Hit inca inainte de a se lansa,si asa a si fost,cartea devenind la randul ei un best seller,deoarece asteptarile erau imense,insa cartea,din pacate, nu exceleaza la nici un capitol.

Desi incepe foarte interesant,si iti lasa impresia ca urmeaza sa te tina cu sufletul la gura pana la ultima pagina,naratiunea se stinge usor,legatura cu personajele,in cazul meu,nu s-a creat,si prin urmare nu este o carte pe care sa imi doresc sa o recitesc.

Cartea ne este prezentata in felul urmator:

“Când Barry Fairbrother, în vârstă de 40 de ani, moare pe neaşteptate, comunitatea intră în derivă. Idilicul orăşel englezesc, cu o piaţetă pavată şi o mănăstire străveche, ascunde de fapt un război mocnit între mai multe tabere: între bogaţi şi săraci, între adolescenţi şi părinţi, între soţi şi soţii, între profesori şi elevi… Pagford nu este deloc ceea ce pare la prima vedere.
Cel mai mare conflict îl stârneşte însă locul lăsat liber de Barry în consiliul parohial. Cine va triumfa într-o luptă electorală plină de patimă, duplicitate şi dezvăluiri neaşteptate?
Un roman colosal despre o lume în miniatură,
Moarte subită este prima carte pe care J.K. Rowling o dedică cititorilor adulţi. O poveste memorabilă, o carte unică.”
Nu mi-a parut o poveste memorabila,si cu atat mai putin ceva unic…este doar o relatare oarecare,o lupta pentru putere, parti dintr-o adolescenta ruinata de droguri, tipica suburbiilor englezesti si nu numai.
Punctul unde exceleaza autoarea,e felul in care reuseste sa redea,cu doar cateva personaje,o intreaga societate moderna,de la cei din conducerea unui oras,unei tari, care reprezinta inalta societate,pana la cei nesimnificativicare ar face orice pentru o tigara,sau putina atentie.
Da,este o carte citibila,scrisa frumos,o puteti achizitiona,merita trecuta in revista,dar nimic mai mult,si devine un mare minus pentru J.K.Rowlings care ne-a obisnuit cu micul vrajitor,si una din cele mai mari povesti care exista pe piata la ora actuala,si care a propulsat-o in top 5,a celor mai bogate femei de pe planeta.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s